Omgeving

De ideale bed & breakfast om Vlaams-Brabant te ontdekken

Villa Hestia is de perfecte uitvalsbasis om cultuur op te snuiven, om de natuur in te trekken of om te genieten van een brede waaier aan activiteiten voor jong en oud.

Deze bed & breakfast in Vlaams-Brabant ligt op een boogscheut van de belangrijkste bezienswaardigheden in de provincie, zoals de regio Diest, Leuven, Tienen, Aarschot, de Wingevallei, de Demervallei, het Schulensmeer, de basiliek van Scherpenheuvel, de Norbertijnenabdij van Averbode, het kasteel van Horst en veel meer.

Leuven Oude Markt
Leuven Oude Markt
Alden Biezen Rijkhoven-Bilzen

Houdt u ook van tafelen? Gastvrouw Leen heeft voor u een lijst klaar met een ruime keuze aan restaurants in een straal van 10 km rond Villa Hestia. Wijnliefhebbers zullen de frisse Hagelandse wijn uit Vlaams-Brabant weten te waarderen. Neem een kijkje op www.toerismevlaamsbrabant.be.

Er zijn redenen genoeg om voor Villa Hestia als uw B&B te kiezen als u Vlaams-Brabant beter wil leren kennen. Dit zijn de voornaamste trekpleisters in de omgeving.

Geetbets

De landelijke gemeente Geetbets heeft, samen met de deelgemeenten Rummen en Grazen, verschillende wandelpaden, landschappen, oude kastelen en kasteelhoeves.

Ook het fietsroutenetwerk en de pilotenroute lopen zowel voor de zakelijke als de recreatieve toerist door deze gemeenten. Geetbets heeft bovendien mooie feestzalen. Dat valt perfect te combineren met overnachtingen in bed & breakfast Villa Hestia.

Diest

Ezeldijkmolen, Diest
Ezeldijkmolen, Diest

De regio Diest heeft veel te bieden. Het Begijnhof is een must voor elke liefhebber van geschiedenis en folklore. Het is perfect te combineren met een wandeling in het Webbekoms Broek. In De Halve Maan kan u ontspannen terwijl de kinderen spelen. U kan ook gezellig een glas gaan drinken op het mooie marktplein van deze Parel van het Hageland.

Zoutleeuw

Zoutleeuw wordt niet voor niets het Kunstschrijn van Vlaams-Brabant genoemd. De kleine stad heeft deze naam te danken aan de vele kunstschatten in de Sint-Leonarduskerk op de Grote Markt. Daar vindt ook het muziekfestival Zoutleeuwse Zomerdagen plaats.

Scherpenheuvel – Zichem – Averbode

Abdij van Averbode
Abdij van Averbode

De Basiliek in Scherpenheuvel, de Norbertijnenabdij van Averbode, een landschapswandeling langs de Demerbroeken en een kanotocht op de Demer. Er is overal in Vlaams-Brabant cultuur en avontuur te vinden.

De regio Scherpenheuvel is ook bekend voor zijn fikse wandelingen en heerlijke natuurervaringen. Nadien kan u uitrusten in B&B Villa Hestia.

Tienen

Voor wie van cultuur en geschiedenis houdt is er het Suikermuseum en het Toreke. Er zijn de bekende evenementen zoals Tienen Suikerrock of de Paardenprocessie. In het recreatiedomein Viander is er 8 hectare ruimte voor wandel- en speelplezier.

Aarschot

Begijnhof van Aarschot
Begijnhof van Aarschot

Tussen de glooiende heuvels van het Hageland ligt Aarschot, door de vele standbeelden en monumenten ook de Beeldenstad genoemd. Er zijn ook veel natuurgebieden te ontdekken. Kortom, Aarschot is een droombestemming voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Laat de Heimolen, de Sint-Rochusverlichting of het Kloesebos zeker niet links liggen.

Meer weten over Vlaams-Brabant?

Villa Hestia is een bed & breakfast die dankzij zijn centrale ligging in de regio Diest ideaal gelegen is om Vlaams-Brabant te verkennen. Wacht dus niet als u meer wil weten over het gevarieerde aanbod en neem snel contact op. Of maak een reservatie om uw ontdekkingstocht te beginnen.